Inovovaná řada autobaterií EXIDE s technologií AGM

Aktuálně společnost EXIDE uvádí na trh inovovanou řadu autobaterií EK s technologií AGM. Inovace spočítává v nahrazení mřížkové elektrody s maticovou strukturou novým typem konstrukce tzv. radiálních mřížek. Výhodou tohoto nového řešení je nižší vnitřní odpor a současně vyšší kapacita. Baterie je tak schopna poskytnout vyšší startovací výkon a zároveň lépe akceptuje nabíjení.

Náš trh je jedním z vybraných trhů, kde se tyto nové baterie zavádí jako první. V naší nabídce již naleznete typ EK720. Později budou následovat i typy EK620, EK820, EK960, EK1060.

Klíčové vlastnosti AGM autobaterií EXIDE:

  • Unikátní Start-Stop výkon dostupný od prvního startu
  • Spolehlivé startování za nízkých teplot dostupné i při velké hloubce vybití
  • Zvýšená šetrnost k životnímu prostředí díky delší životnosti AGM baterie
  • Ideální pro velká auta, SUV, dodávky, vozidla se systémem Start-Stop (včetně hybridů)
  • Nejvyšší výdrž i v automobilech náročných na elektrickou energii
  • Bezpečné bez plynování a rizika úniku elektrolytu

Občas se setkáváme se zpětnou vazbou od zákazníků, že výrobce EXIDE neznají, což v nich vyvolává jistou míru nedůvěry. Jelikož se jedná původem o americkou značku, je pravdou, že u nás není tolik známá jako třeba značka Varta. Na evropský trh vstupuje EXIDE až v roce 1994. Můžete si ovšem být jisti, že její víc jak 130letá historie je plná velmi významných momentů, které ovlivňovaly dějiny olověných baterií. Například první elektricky startované osobní auto zn. Cadilllac bylo osazeno baterií EXIDE. S jejich pomocí proběhl první bezdrátový hovor mezi Amerikou a Evropou. Americká armáda je používá napříč od ponorek, lodí, přes letadla nebo třeba v Humvee a také přispívá na technologický vývoj. Baterie EXIDE byly použity u všech vesmírných misí Apollo, nebo také v prvním lunárním vozítku. Našli byste je i na Mezinárodní vesmírné stanici ISS. V roce 2004 navrhuje první AGM baterii pro vozidlo francouzského výrobce se systémem Start-Stop. EXIDE například vyvinul technologii svitkových článků (Orbital), nebo pod značkou Sonnenschein skutečně gelové baterie. Zároveň společnost dbá na udržitelnost a vyvíjí maximální úsilí při recyklování výrobků.

Pro ty zvědavější z vás přidáváme odkaz na zajímavý prospekt výrobce: Technického průvodce olověnými bateriemi (PDF).