Díl 1.) Volnočasové solární sety

Kromě fotovoltaiky, kterou známe z polí plných solárních panelů nebo rodinných domů, které mají na střeše několik větších panelů, se v tzv. ostrovním provedení používá také například pro rekreační objekty či vozidla.

Dneska už si většina z nás jen stěží představí delší rekreaci bez elektrické energie. Co si budeme povídat, po celodenní aktivitě si večer budeme potřebovat dobít telefon, pustit si možná nějaký film nebo seriál a k němu si dát vychlazené pivo z ledničky. To je v místech bez dostupnosti rozvodné sítě díky solárním sestavám (setům) snadnější, než kdy dříve. Už nepotřebujete hlučnou kouřící elektrocentrálu nebo s sebou vozit obrovské baterie. Stačí menší, které průběžně dobíjíte sluncem.

Sety baterie 33/75/100 Ah a panelu 115Wp

Z naší nabídky jsou na instalaci a zprovoznění nejjednodušší sety smart baterií Goowei Energy OTD se solárním panelem Victron Energy 115Wp. Jsou k dostání 3 varianty podle kapacity baterie. Cyklická životnost použitých baterií dosahuje až 800 cyklů (při vybíjení 50% D.O.D. a teplotě 20 - 25°C).

Sety baterie 33/75/100 Ah a přenosného panelu 60/100Wp (doplněno 29.9.2022)

U těchto setů jsou rovněž použity baterie OTD, tentokrát ovšem s přenosným skládacím solárním panelem. Nejen že ho můžete vzít s sebou téměř kamkoliv, ale zároveň ho lze jednoduše nasměrovat na slunce, abyste maximalizovali zisk elektrické energie.

Sety baterií 35 - 100 Ah s panely 45 – 175Wp

Pro ty, kteří požadují sofistikovanější systém jsme vytvořili sety s různě výkonnými solárními panely a různě velkými bateriemi, které se také liší použitou technologií a tedy i různou cyklickou životností. Lze vybírat z cenově dostupnějších variant se zaplavenými trakčními baterie Banner a variant s odolnějšími bateriemi AGM od výrobců Goowei Energy, Ultracell a Ecobat. Všechny tyto sety obsahují kvalitní panely a solární regulátory od renomovaného holandského výrobce Victron Energy. Aby pro vás byl výběr vhodné sestavy jednodušší, naleznete v popisu každého setu orientační výrobu elektrické energie použitého panelu.

Všechny zmíněné sety pracují s napětím 12V. Rovněž je u některých k dispozici USB konektor například pro dobíjení mobilního telefonu. Jakmile ale budete chtít připojit spotřebiče vyžadující 230V, neobejdete se bez měniče napětí, který stačí jednoduše připojit na svorky baterie v sestavě. Zde je kompletní nabídka měničů na našem e-shopu.

K montáži například na karavan je potřeba i nějaké to příslušenství, jehož nabídku si můžete prohlédnou zde.

Pamatujte prosím, že kterýkoliv z těchto setů by měla zapojovat pouze odborně způsobilá osoba!